Jelenlegi hely

Könyvvizsgálat

Könyvvizsgálati szolgáltatásaink:

 • Éves és konszolidált éves beszámolók könyvvizsgálata
  A Számviteli Törvény előírásai szerint elkészített éves beszámolók és pénzügyi kimutatások könyvvizsgálata, valamint a vállalatcsoportok adatait összevontan megmutató konszolidált pénzügyi kimutatások könyvvizsgálata.
 • IFRS szerinti beszámolók könyvvizsgálata
  Egyre terjedő gyakorlat, hogy, a nemzetközi háttérrel rendelkező vállalkozások anyavállalatai igénylik a Nemzetközi Pénzügyi és Beszámolási Standardok (IFRS) szerint összeállított pénzügyi kimutatásokat, illetve a hazai tőzsdén jelen lévő vállalatok esetében pedig kötelező ezen szabályok szerint is elkészíteniük a pénzügyi kimutatásokat. Kiemelkedő szaktudású munkavállalóink hatékony segítséget tudnak biztosítani az IFRS-ek szerint összeállított beszámolók könyvvizsgálata során.
 • HGB szerinti beszámolók könyvvizsgálata
  Partnereink részére kiemelkedően fontos, a helyi vállalkozások könyvelése összhangban legyen az anyacég konszern könyvelésével. Társaságunk vállalja a német jog (HGB) szerint összeállított pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatát is.
 • US GAAP szerinti beszámolók könyvvizsgálata
  Az Amerikai Egyesült Államok tőzsdéin jelen lévő vállalkozásoknak kötelező érvényűen alkalmazni kell az Egyesül Államokban általánosan elfogadott számviteli alapelveket (US GAAP /United States Generally accepted accounting principles/). Azon magyar vállalkozások esetében akiknek anyavállalatát az amerikai tőzsdéken jegyzik, szintén el kell készíteni a US Gaap szerint összeállított beszámolót.
 • Hitelintézetek, biztosítók, pénzügyi vállalkozások, befektetési alapok könyvvizsgálata
  A biztosítók, bankok pénzügyi vállalkozások, befektetési alapok beszámolási kötelezettségeit a Számviteli Törvényen kívül számos jogszabály szabályozza. Megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkező munkatársaink segítik a társaságokat a helyes beszámoló összeállításában.
 • Átalakulási vagyonmérleg könyvvizsgálata
  A Társaságoknak az átalakulás során (egyesülés, különválás, társasági forma váltás) kötelező vagyonmérleg és vagyon leltár tervezetet valamint végleges vagyonmérleget és vagyon leltárt készíteni, melyek az átalakulás alapbizonylatai. A vagyon mérlegeket és vagyonleltárakat könyvvizsgáló által ellenjegyeztetni kell. Nem jogosult a vagyonmérlegek felülvizsgálatára – többek között – az a könyvvizsgáló, aki a cég éves beszámolóját könyvvizsgálja.
 • Társaságok teljes körű átvilágítása
 • Apportértékelés
  A gazdasági társaságok alaptőkéje állhat pénzbeli és nem pénzbeli hozzájárulásból. A Gazdasági Társaságokról szóló törvény szerint a nem pénzbeli hozzájárulást könyvvizsgálóval ellenőriztetni, ellenjegyeztetni kell. Az apportált eszközök könyv szerinti értékét nem lehet annál magasabb értékben megállapítani, mint amit a könyvvizsgáló elfogadott.
 • Számviteli szabályzatok elkészítése
  A Társaságoknak a számviteli politikájuk keretében el kell készíteniük többek között az értékelési-, önköltség-számítási-, pénzkezelési-, leltározási szabályzatokat, valamint ki kell alakítani a megfelelő számlarendet. Ezek megfelelő kialakításában munkatársaink segítséget biztosítanak.
 • Belső ellenőrzési feladatok ellátása
  Számos nemzetközi vállalkozás egyre nagyobb hangsúlyt fektet a vállalaton belüli belső ellenőrzési funkciók kiépítésére és tökéletesítésére. Ez a folyamat azokat a tőzsdén nem jegyzett középvállalkozásokat is jellemzi, akiket nem kötnek a szigorú amerikai Sarbanes-Oxley törvény alapján létrejött szabályok. Kollégáink tanácsai segíthetik a megfelelő belső ellenőrzési rendszer kialakítását.

Kontakt: audit[at]bdo[dot]hu

Telefonszámaink: +36 1 / 235-3010, +36 1/235-3090

 

Baumgartner Ferenc ügyvezető, partner, bejegyzett könyvvizsgáló ferenc.baumgartner[at]bdo[dot]hu
Jasper Zsuzsanna ügyvezető, partner, bejegyzett könyvvizsgáló zsuzsanna.jasper[at]bdo[dot]hu
Kékesi Péter cégvezető, team vezető, bejegyzett könyvvizsgáló peter.kekesi[at]bdo[dot]hu
Csirmaz Gábor cégvezető, team vezető, okleveles könyvvizsgáló gabor.csirmaz[at]bdo[dot]hu
Varga Péter cégvezető, team vezető, okleveles könyvvizsgáló peter.varga[at]bdo[dot]hu

Hasznos linkek: